Headquarters Store we Wrocławiu – BudCud

Streetwearowy butik mieści się na parterze zabytkowej kamienicy w sercu Wrocławia. Kształt zastanej przestrzeni był inspiracją oraz impulsem do zaprojektowania Headquarters Store jako abstrakcyjnego krajobrazu. Łuki i bramy z rur stalowych, uzupełnione taflami szkła, interpretują kontury zastanych sklepień kolebkowych oraz deformują standardowy wieszak na ubrania. Konturowe obiekty, uzupełnione prostymi białymi meblami z płyt mdf, tworzą kolejne subprzestrzenie we wnętrzu butiku. Jedynym „zdobnym”, ornamentalnym elementem wnętrza HQ Store jest podłoga, która przypomina graffiti ze względu na streetwearowy profil sklepu.

Pracownia: BudCud
Zespół BudCud: Mateusz Adamczyk, Agata Woźniczka
Projekt: 2013
Realizacja: 2013
Klient: ASPA
Lokalizacja: Wrocław
Program: Sklep, biuro
Powierzchnia: 90,5m2
Zdjęcia: Jarosław Ceborski

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Headquarters Store we Wrocławiu. Projekt: BudCud

Zobacz: Nowoczesne wnętrza na portalu Archinea!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Zobacz również:

Na portalu Archinea prezentujemy projekty nowoczesnych domów, inspirujące wnętrza oraz najciekawsze projetkty polskich architektów.