Dom betonowy z dachem płaskim, Gliwice. Projekt: INOSTUDIO architekci

Dom betonowy pracowni INOSTUDIO architekci

Inwestor zlecił pracowni INOSTUDIO architekci zaprojektowanie domu w ciekawej historycznej lokalizacji w Gliwicach – w sąsiedztwie zabytkowej drewnianej wieży radiowej. Architekci zaprojektowali betonowy dom składający się z 2 brył, „pudełek” z płaskim dachem.

Dom pod lasem w Katowicach. Projekt: INOSTUDIO architekci

Dom pod lasem projektu pracowni INOSTUDIO architekci

Dom pod lasem zlokalizowany jest w spokojnej, zielonej dzielnicy Katowic. Przyszłym mieszkańcom zależało na projekcie nowoczesnego domu. Dużym ograniczeniem były zapisy w decyzji o warunkach zabudowy, silnie nawiązujące do istniejącego w sąsiedztwie osiedla.

Dom "Dwie białe stodoły" w Gliwicach. Projekt: INOSTUDIO architekci

Dwie białe stodoły – Dom w Gliwicach pracowni INOSTUDIO architekci

Dwie białe stodoły to projekt domu realizowany przez biuro INOSTUDIO architekci. Koncepcja projektantów polegała na stworzeniu nowoczesnego, przestronnego domu o tradycyjnej formie z intymną przestrzenią, która zapewni mieszkańcom stały kontakt z naturą. 

Budynek biurowo-usługowy Dworcowa 25 w Gliwicach. Projekt: ArKuS Biuro Projektowo-Doradcze Marek Gachowski

Biurowiec w Gliwicach autorstwa Biura Projektowo-Doradczego ArKuS

W jednej z najlepszych lokalizacji Gliwic, w bezpośrednim sąsiedztwie Starówki, powstał budynek biurowo-usługowy Dworcowa 25. Nowoczesną architekturę obiektu zaprojektowano w dostosowaniu do zabytkowego sąsiedztwa, pod nadzorem Miejskiego Konserwatora Zabytków.

Mały dom z cegły w Kozłowie. Projekt: INOSTUDIO architekci

Mały dom z cegły w Kozłowie projektu pracowni INOSTUDIO architekci

Projekt domu w Kozłowie to nowoczesna forma, która we współczesny sposób wpisuje się w lokalną tradycję budownictwa zagrodowego okolicznych ceglanych stodół.  Koncept domu opracował zespół pracowni INOSTUDIO architekci.

Dom z widokiem na Las. Projekt: MUS ARCHITECTS

Minimalistyczny dom z widokiem na las projektu MUS Architects

Dom z widokiem na Las to jeden z najnowszych projektów pracowni MUS Architects. Jednym w głównych założeń koncepcji było maksymalne wykorzystanie przestrzeni ogrodowej i otwarcie wnętrza domu na południową, najbardziej nasłonecznioną część długiej i wąskiej działki.

Przestrzeń wystawienniczo-konferencyjna GE Customer Experience Center. Projekt: Zalewski Architecture Group

Przestrzeń wystawienniczo-konferencyjna GE projektu Zalewski Architecture Group

„GE Customer Experience Center” to przestrzeń wystawienniczo-konferencyjna na terenie GE Brilliant Factory w Bielsku-Białej. Projekt został wykonany według autorskiego konceptu pracowni Zalewski Architecture Group, który zwyciężył w konkursie organizowanym przez firmę GE.

Wnętrza domu w Rybniku. Projekt: Spacja Studio

Eleganckie połączenie czerni i drewna – wnętrza domu w Rybniku projektu Spacja Studio

Wnętrza domu w Rybniku projektu Spacja Studio to eleganckie połączenie czerni i drewna, konsekwentnie utrzymanie we wszystkich przestrzeniach. Kompozycję kolorystyczną wnętrz podkreślają drewniane schody dywanowe oraz drzwi zlicowane z wykończeniem poszczególnych ścian.

Kawalerka w Krakowie. Projekt wnętrz: Spacja Studio

Mała i funkcjonalna kawalerka projektu Spacja Studio

Wszystko jest tu starannie przemyślane i nie ma miejsca na przypadkowość. Dzięki temu w niewielkiej kawalerce znalazły się wszystkie niezbędne strefy użytkowe. Wnętrze zaprojektowane zostało w jasnej kolorystyce – przy połączeniu bieli oraz drewna. Projekt opracował zespół Spacja Studio.


Zobacz również:



Na portalu Archinea prezentujemy projekty nowoczesnych domów, inspirujące wnętrza oraz najciekawsze projetkty polskich architektów.